Tänk er en resa upp efter Hallandskusten. Solen skiner vackert över havet vid Varberg och ett par hästar strosar nära vattnet lite närmare Kungsbacka. I lurarna har jag musik komponerad av hallänningen Per Gessle, men den här gången är i symfoniversion. Det finns också lite jazz, och polskor på CD´n som fanns med i boken om mat från Halland. Jag bläddrar i boken och ser vackra bilder, läser recept på halländsk mat och ser ut över det otroligt vackra landskapet. I Göteborg köper jag en korv med mos på Hackes bar och sedan bär det av norrut i kvällssolen och ännu mer vackra vyer över vårt osedvanligt vackra land. Kan ni förstå att det finns många vinster med att arbeta med jämställdhet och få komma till olika delar av vårt land för att dela med sig av kunskaperna.

I Halmstad fick jag på förmiddagen göra en kort intervju i TV4, med dottern till en av dom som var med i den gamla pappagruppen 1993-1994. Sedan vandrade jag lite i den lilla staden för att efter en stund återgå till att skriva på betänkandetexten. Det blev bara skit med den idag. Jag tycker inte det är lätt när vi är fler som skriver i samma textmassa, men så smärtsamt är det att skriva en statlig utredning. Efter det mötte jag landshövding Lövdén och jämställdhetsdirektör Mared, samt 6 genuspedagoger från länet. Vi skulle kunna hämta in ny information från alla dessa pedagoger hur länge som helst, men nu måste betänkandet bli klart. Tänk vad mycket kunskap om genusmedveten pedagogik som håller på att växa fram!

Men det skulle hända mycket mer innan resan genom landet tog fart. Jag höll också en föreläsning om vårt arbete och vad genusmedvetenhet innebär för ett 80-tal mycket intresserade åhörare från Hallands län. Det blev ett väldigt bra seminarium i dess rätta form. Fler än jag som delade med sig av erfarenheter och reflektioner.
Tänk vilket fantastiskt roligt jobb jag har J

Men så skönt det är att åka hem till Örebro, Kia, Anders och Sebastian i alla fall.

Kommentera

Publiceras ej