I går (lördag) vaknade jag med en känsla av att det inte är så kul att vara på väg tillbaka in i politiken. Det känns som att valrörelsen handlar så mycket om att angripa i stället för att presentera. Men det gäller att sätta sig över den känslan. Sedan vandrade jag upp på stan och gick in i ringen där Pagrotsky höll sitt anförande. Vilken härligt känsla det var där uppe i ringen av valstugor. Mängder av människor som vill prata politik. Men döm om min förvåning när jag fick höra Lars O Molin, en sann kristdemokrat, skrika ut att Pagrotsky står och ljuger. Och han gör det mitt i Pagrotskys tal. Ja, de var fler där utanför KD´s valstuga med vita KD-tröjor som stod och hade hånleenden åt Pagrotskys tal. Vi kan väl inte säga att motståndaren ljuger, det är väl mer så att vi har olika sett att se på verkligheten.

 

Nästa lördag ska jag själv stå där uppe i flera timmar. Och jag är faktiskt lite rädd för hur det ska bli. Ska det vara en sådan känsla jag måste bära för att hålla det demokratiska samtalet offentligt på sta´n?

  

Allt börjar hos dig, står det på centerns affischer på sta´n. Tänk att de inte har förstått att människan föds in ett sammanhang och att vi alla är beroende av varandra. Visst har vi alla någon form av eget val, men inte börjar det hos oss själva.

 

Men jag gillar inte de odemokratiska krafterna som håller på att sabotera en massa valaffischer. Att se Linda, Staffan och Anna med clownnäsor är inte annat är politikerförakt. Folkpartiet borde visa mer än ansikten på sina bilder, men att göra narr av politiker gagnar bara de odemokratiska krafterna. Och att skriva att kristdemokraterna för en queerpolitik är också taskigt. Det är väl snarare så att de om några är homofobernas parti. Kanske menar kluddaren så, men använd argument i debatten och smutsa inte ner motståndarens affischer. Tycker jag.

 

Å en sak till som jag tycker är viktigt att tänka på. Om du inte tänker rösta så lämnar du över åt andra att bestämma åt dig. Det är väl heller inte så smart? Det är faktiskt en anmodan från Jennifer Aniston i U.S.A´s kamp för att få fler kvinnor att rösta som jag hämtar det argumentet ifrån.

Jag läste monopoltidningens ledare från i fredags, i dag. Härligt när också den som skrev den här gången (det var nog Ola?) kommer fram till hur illa det kan bli med alliansens resonemang om kommunala vårdnadsbidrag, som inte gör annat än skapar hemmafruar på skattebetalarnas bekostnad. Det vill inte heller jag ha. Jag hoppas att de sossar som går och bär på idén om avdrag för hushållsnära tjänster kommer till samma insikt som den ledaren.

 

Och så är jag tillbaka här på bloggen igen. Jag har börjat ett nytt jobb nu och har under sommaren läst en hel del Weber. Ni vet han som skrivit en del om byråkratin och den sanna byråkraten. Från nu kommer jag inte att kommentera regeringens politik, oavsett vilken regering vi kommer att få i framtiden. När jag kommenterar politik kommer det endast att vara den politik som förs och som propageras om här i vårt län och i vår kommun, Örebro.

 

Det vore helt fel av mig, som regeringstjänsteman, att ha personliga och därmed ideologiska uppfattningar om den politik som bedrivs av sittande regering. Eller hur?

Mitt arbetsområde är ett område som jag känner att de flesta politiska partier är helt överens om. Mäns våld mot kvinnor måste upphöra i demokratin Sverige. Mäns våld mot kvinnor, inkluderar också prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Just nu håller jag på att lära mig ännu mer om detta viktiga ämne.