Nu har våra söner flyttat från oss. Vi håller själva på att packa på kvällarna och på juldagen bär det av söderut. Alltså till Hallsberg. Tänk att jag som inbiten Örebroare kommer att flytta till den lilla staden Hallsberg. Och jag är så glad över det. Men tänk att det är så många som med en negativ ton ifrågasätter att jag flyttar just till Hallsberg.

 

Det är som att tryggheten i att bo i Örebro skulle vara så mycket större, eller att de som frågar skulle vara mer aktiva i ett kultur- och nöjesliv här i Örebro än vad jag är. Eller vad de tror ska hända när man flyttar till Hallsberg.

 

Själv känner jag bara att det är härligt att få bo en stad där inte finns något McDonalds. En stad där lugnet finns och en stad med så mycket närhet till så mycket. Kälvesta ängar, Dovrasjödalen, Karin Bergööska föreningen och Bergööska huset, Jazzklubben på Stinsen som arrangeras av Hallsbergs Jazz & Bluesklubb, ja vad mer kommer vi att hitta. Det är också nära till Omhälla där vi lärt oss att rida. Och inte minst närheten till så många stora städer, 20 minuter till Örebro och under två timmar till både Stockholm och Göteborg med tåg.

 

För några veckor sedan läste jag Peter Kempe´s bok Världsmedborgaren och jag tror nog som jag tolkade boken, att var vi bor har nog inte så stor betydelse om vi har en trygghet i oss själva. Det finns en närhet till alla metropoler var vi än bor och det finns i många större städer alldeles för mycket likhet mellan varandra. Så mina kära vänner varför säger ni inte bara till oss när vi pratar om att flytta till Hallsberg att: - oohhh vad kul. Då kan vi ju komma till er och fika när vi är på utflykt söderut.

 

Men det är klart. Inte kommer jag att känna slottets värme i det gula ljuset, den kram jag kan känna från min stad när jag går efter Svartån hem från centralstationen. Jag kommer nog att känna andra saker i Hallsberg och längtar jag för mycket till Örebro så är det ju så nära.

1 kommentarer

Anonym

29 Dec 2006 15:42

Hej Tomas!

Lycka till med flytten!

Mvh

Torsten

Kommentera

Publiceras ej