Har ni hört att män som tar ut pappaledighet har bättre hälsa än andra män. Män som tar ut pappaledighet lever längre och mår bättre resten av livet. Kolla in rapporten här på Folkhälsoinstitutet och gå sedan ut och propagera för delat föräldraansvar. Själv har jag i min rapport Vill man ha jämställdhet? Föreslagit en tredelning i åtta månader åt mamma, lika åt pappa och sedan 8 som man kan dela upp mellan sig som en bra start. Dessutom ville jag ha 30 dagar i samband med barnets födelse. Johan Pehrson, min gode vän i Folkpartiet, tyckte då att jag hade guldbyxor på mig. Men Folkpartisterna idag tycker nog det här med delad föräldrapenning är rätt så bra.

 

Men idag har det varit nationaldag i Sverige. Varför har vi en sådan dag egentligen? Inte är det så viktigt att värna nationalstaten? Å andra sidan tycker jag att vi lever i en fantastisk stat. Det är klart att det finns mycket mer att göra för att alla ska få det riktigt bra, och det finns många som motverkar välfärden. Kanske ska denna dag vara lika viktig som 1:a Maj för att värna välfärden?

 

Jag har i alla fall haft en skön dag där jag bland annat för första gången ridit i galopp på Soltán utan att ha en sadel. Ni kan tro att det var en häftig känsla.

Kommentera

Publiceras ej