Ja du, Björn Sundin, nu är det nog dags för mig att gå med i din klubb för att förbättra SJ´s policy gentemot oss resenärer. Idag skulle jag hem med tåget 13.07. När jag kom till Centralen i Sth fick jag besked om att tåget var inställt. Men OK tänkte jag det går ju ett klockan 14.07 så det blir bara lite problem. Men vad händer då, jo 14.07 ställs också in. Inte heller denna gång lyckas man från SJ skapa hjälp för att ta mig till Örebro. Som tur var handlade min ovanliga resa hem den här gången ”bara” om hästen, tänk om det hade varit min gamla mamma som var sjuk och behövde mig? Eller någon av mina barn eller Kia som det hade hänt något med?  Eller om jag som de andra gångerna skulle vara med på någon föreläsning eller annat arrangemang hemma i Örebro.

Nu kunde jag som vanligt förlita mig på vägen över Hallsberg, men att sitta på Centralen i två timmar i onödan är inte kul. Jag har ju lite tur som kan arbeta på både tåg och central. Men som sagt Björn, hur gör vi för att förbättra policyn. För det är väl i alla fall så att det här med kollektivtrafik det vill vi ha. Och jag tror inte ett dugg på att det skulle vara bättre med privatisering. Det är ju inte  någon av de andra tågbolagen som fungerar bättre i alla fall.

Eller tänk om det är så som jag hoppas. Att det är just den så kallade avregleringen som är orsaken. Det är för många aktörer på banorna! SL har satt in mer tåg och detta resulterar i de många förseningarna över Kungsängen just nu i alla fall. SL är Connex = privat. Tåg i Bergslagen kommer ofta sent. Visserligen någon form av dotterbolag. Men efter affärsmässiga villkor, precis som SJ. Kanske skulle vi kräva att de ska vara kundvänliga eller medborgarvänliga, eller varför inte en hela folkets järnväg?

Men nu när jag åker X2000 och sitter och surfar och jobbar på tåget så är jag glad igen. Det är så kul med tåg.

Kommentera

Publiceras ej