Nu är jag ledsen, arg och besviken. Det är stunder som dessa som jag tänker att det inte finns någon chans att påverka herrarna inom kyrkan. För det är med all säkerhet herrarna inom kyrkan som står bakom de hårda orden mot redan utsatta kvinnor. Vad är det nu för hårda ord jag pratar om? Jo, när jag sent i kväll vandrade från centralen i Örebro förbi kulturskolan så fick jag se en intressant affisch på en reklamtavla. Bekämpa trafficking och prostitution säger Lutherhjälpen. Bra tänker jag och stannar och läser. Vad får jag då se?

Jo återigen vill bibelfundamentaliserna skulbeläggandet kvinnan. För hur menar Lutherhjälpen, alltså kyrkans män, att vi ska göra för att motverka prostitution och slavhandel för sexuella ändamål? Jo, det ska vi göra genom att skänka pengar till dom så att vi gemensamt kan ta bort orsaken till detta hemska, nämligen fattigdomen. Vad är det för fel med det då?

Ja, men snälla ni som försöker förstå denna hemska verklighet. Det är väl inte så att endast för att kvinnor blir fattiga vill de sälja sig till hur många män som helst. Det är väl inte kvinnornas fattigdom som gör att de frivilligt låter sig luras av män, som frivilligt låter sig säljas av män, som frivilligt gör dessa kvinnor till slavar åt män. Nej den verkliga orsaken är ju att det finns män som köper dem, att det finns män som säljer dem åt andra män, att det finns män som menar att kvinnor har inte mer värde än att de kan vara slavar åt andra män.

 

Snälla Lutherhjälpen, ändra genast på er reklam. Säg att ni ska samla in pengar för att utbilda män runt om i världen i jämställdhet och jag kommer åter att vilja stödja er med mina pengar.

2 kommentarer

timmy

03 Jun 2006 08:33

Hejsan!

håller med dej att det är pågrund av att männen köper osv...

Men det betyder inte att vi inte behöver bekämpa fattigdomen oxå... du får och ska inte se det så ensidigt.... fattigdomen är ett gissel för många och en verklighet bl.a för 65% av kinas befolkning. Att dom rika utnyttjar det kan och ska vi inte se på tysta som små musar. Utan jobba på många nivåer. Lutherhj. är inte en massa bibelfundamentalistiska män - inte ens dom som gör reklamkanpanjen... jag är en av dom män och med 10.000 kv som jobbar på allt fr. gräsrotsnivå till styrande nivån.... STÖD Lutherhjälpen en av de få mest genomtänkta org. i "branchen"
kram timmy

timmy

04 Jun 2006 18:31

http://www.svenskakyrkan.se/ArticlePages/200605/23/20060523094505_admin972/20060523094505_admin972.dbp.asp

gå in o läs lite om kampanjen o så...

timmy

Kommentera

Publiceras ej