Första maj, första maj varje sliten kavaj blir en mantel i strålande ljus, varje trött proletär glömmer mödornas härd och går druckna av vårvindars sus…1:a maj 2006 

Ja, så var det återigen första maj och jag har gått i ett tåg med drygt 800 demokratiska socialister. På teaterplan slöt det upp nästan lika många så det bådar gott inför valet i höst.

Pagrotsky var regeringens talesman och det var inte ett dåligt tal han höll. T o m en del inläsning på vad som är bra med Örebro. Sådant uppskattar jag. Men jag blir lite besviken på att han inte hade något om jämställdhet. Ja, inte någon av alla de frågor vi brukar inkludera i den värdegrund vi kallar för den demokratiska. Etnicitet, sexuell läggning, funktionshinder hade han med. Jo, klassförtrycket fanns med i talet, men fattas bara annat av en socialist. Men jag har överseende denna gång. Det är ju i alla fall 1:a Maj.

Dessutom var Johanna från SSU där och höll ett fint tal med klart feministisk touche. Och så Eva-Lena och Lena. Tack alla ni för en bra dag!!!

 

Men jag måste också dela med mig av en besvikelse från morgonens TV-soffa. Jag såg Lasse Anrell kommentera helgens sport. Vid något tillfälle slänger han ur sig att han gillar att vara sexist. Ingen av kvinnorna som finns med i studion reagerar. Tänk om han sagt att han gillar att vara rasist?

Kommentera

Publiceras ej