Det är inte så lätt att skriva blogg när det händer så mycket i en människas liv. Men nu ska jag försöka sätta fart igen. Så får vi se vad som kan bli den här gången. I dag är jag hemma för att jag är sjuk så då kan jag ta mig lite tid för att börja om mitt bloggande.

 

Nästa vecka skulle så det första mötet i kommunfullmäktige bli av, det första som socialdemokrat alltså. Vad händer då i mitt liv? Jo, Kia och jag har beslutat oss för att flytta till Hallsberg. Nu var det ju inte fler än 22 personer som röstade på mig till fullmäktige, så er får jag väl be om ursäkt lite extra. Å andra sidan så är det en hel del spännande socialdemokrater som finna i fullmäktige så de ska säkert kunna hålla min fana högt också.

 

Men det här med flytt till Hallsberg kanske ni undrar över? Den viktigaste orsaken till detta är att det faktiskt är 40 minuter kortare restid, per resa, när jag ska till jobbet. Alltså kommer jag att tjäna minst 80 minuter varje dag på att bo i Hallsberg. Ska jag dessutom räkna in att tågförseningar inte alls är lika många från Hallsberg som från Örebro så kommer det nog bli en stor del av mitt liv som jag kan ägna åt annat än att sitta på tåg. Till exempel kan jag också vara lite mer hos hästen och jag kan nog också göra en del annat. Vad det nu kan bli.

Dessutom blir det en något mer jämlik situation i familjen då vi båda kommer att pendla. Kia till Örebro och jag till Stockholm.

 

Hallsberg i sig har säkert en hel del som är bra för mitt hjärta. Jag vet till exempel att de har en mycket bättre jazzklubb än vi har i Örebro och så har de den demografiska mittpunkten av Sverige. Bara det är ju häftigt.

 

Ja… mina ledsamheter och mina glädjetårar kommer ni att få följa här på bloggen och så självklart mitt spännande arbete åt den nya regeringen med frågor som jag anser så viktiga som jämställdhet, och då främst frågor som berör mäns våld mot kvinnor, är sådant som kommer att speglas på denna blogg framöver.

 

Vi hörs

Tomas

Kommentera

Publiceras ej