Jag såg att Agneta P Blom hade varit med i ett seminarium på RSÖ, där hon bland annat pratat om etik och moral. Jag gillar hennes tanke att moral är den praktiska sidan av etik. Jag brukar själv inte ha så svårt för att en del vill kalla mig för moralist.Ta till exempel sidan 13 dagens Nerikes. Tre artiklar fångar min uppmärksamhet just på den sidan. (Tack du på NA som tänkte så bra när du satte den sidan.)1. Domarens attityd viktig under rättegång.2. Sexköpande domare vill ha skadestånd och jobb igen3. Regeringsrätten prövar sexdömds rätt till porr.För mig säger de här artiklarna en mängd olika saker. För om man skapar en helhet av små olika saker får vi en struktur. Tänk den sexköpande domaren, en man eller kvinna med kvinnoförtryckande värderingar ska avgöra om porr är bra behandling för en våldtäktsman/kvinna eller inte. Hur absurt kan inte detta bli? Jag menar att pornografi är en av alla de små ting, men kanske en av de allvarligaste, som skapar den vana vi har i vårt samhälle av att se kvinnor som objekt och inte subjekt. Kvinnor är till för män, och i en del porr, även barn, alltså pojkar och flickor under 18 år. Ja, visst finns det kvinnor som vill ha porr också. Men jag ser inte detta på något annat sätt än att dessa kvinnor har implementerat ett maskuliniserat sätt att se på andra människor. Och är det så att ni nu undrar om jag över huvud taget gillar sex eller inte, så tycker jag ni ska fundera på den frågan många gånger till.
Inte blev jag förvånad när jag öppnande tidningen i morse. Blev du? Att miljöpartiet tillhör borgerligheten har jag sagt sedan de bildades. Och nog hade det varit mer ärligt av de socialdemokrater som vill åt höger att arbeta med folkpartiet tidigare, då de i alla fall har en socialliberal ådra kvar i sin ideologi. Inte minst här i Örebro via Staffan Werme. Nej nu är det över, nu behöver inte vi socialdemokrater böja oss för miljöpartisternas fladdrande politik som inte ens bärs upp en tydlig ideologi.. Och inte kan vi skylla på personen Azadi längre.Bra! Nu kan vi återskapa den moderna demokratiska socialismen i en tydlig opposition mot borgerligheten.
Hej igen! Nu är jag tillbaka från Vologda i Ryssland och det finns mycket jag kan berätta om det, men i dag blir det något annat. Jag har fått 22 kryss i valet till kommunfullmäktige. Det räcker så klart inte till att jag får en ordinarie plats, men jag är i alla fall ersättare. Om jag nu förstått valresultatet rätt så är jag andra reserv, vilket innebär att jag säkert får träda in varje gång. Det är säkert någon av de ordinarie som inte är på plats. Tack alla ni 22 som röstade särskilt på mig. Jag skulle inte ha något emot att ni på något sätt kontaktar mig, för en grupp på 22 personer kan jag faktiskt ha kontakt med när jag behöver rådgivning i de beslut jag ska vara med och fatta. Ni som inte röstade speciellt på mig, utan valde partiet som sådant, får naturligtvis också höra av er om ni vill. Men ni kan alla vara säkra på att jag kommer att använda mig av mina genusglasögon i varje ärende som ska granskas. På jobbet är det inte mycket som händer just nu. Vi sitter alla och väntar på vem som ska bli jämställdhetsminister och hur den kommande departementsorganisationen ska se ut. I morgon åker jag till Köpenhamn för att delta i ett möte där vi ska prata om vad de nordiska länderna kan göra gemensamt för att motverka människohandel för sexuella ändamål.