Det var länge sedan jag skrev något här på bloggen. Undrar vad det beror på?

Kanske för att jag har det så roligt på mitt nya jobb och får så mycket intryck, att jag helt enkelt inte orkar tänka på bloggskrivande. Det är synd, för det är ju endast genom att skriva mycket som jag upprätthåller min kontakt med er läsare.


Nåväl - nu går vi närmare och närmare årets slut och jag måste säga att jag är lite undrande över det kommande året. Inte för egen del. Jag har det bra med mitt nya jobb, min nya yrkesroll som informatör, mitt nya liv utan tågresor och där vi i familjen nu också har en Islandshäst till. Mitt liv är återigen perfekt. Jag räknade ut att jag har suttit på tåg c:a 16 veckor på år när jag pendlat. Uträkningen gick ut på att jag rest 3 timmar per dag, vilket innebär 15 timmar per vecka (jag räknar alltså inte tågförseningar). Det blir nästan två arbetsdagar per vecka. Låt säga att jag jobbar 42 veckor på ett år så blir det alltså 84 arbetsdagar resa. Ni förstår skillnaden nu när jag bara har tio minuter sakta gångväg till jobbet.


Men vad händer med socialdemokratin och vad händer med landet jag bor i? Mona Sahlin flirtar med borgarna om skolpolitiken i dag? Betyder det att om vi slipper betygen i skolan kan vårt parti tänka sig att privatisera mera? Är inte det en borgerlig tanke?

Tänker partiets företrädare i Stockholm på vår grundläggande idé om en skola för alla då?

1 kommentarer

Anders Hammarlind

30 Dec 2007 11:40

Skriv gärna mer Tomas W, min gamle vän,
i din vardagligt härliga blogg, jag tycker v e r k l i g e n om att läsa dig förstås(och det är i vardagens funderingar(nota bene!)i
dina personliga rader blir det så BRA). Och vi har - som bekant- inte alltid varit överens(minst sagt!!!!!!!!, hej hopp!)så jag har en förhoppning om kommande samförstånd och fler klargörande "skoningslösa gräl" framöver oxå och i detta forum.

Det blir säkert bra och så på vår färd på och i
gemensamma fokus, jämställdhet som vårt livsaxiom. Det är BRA att vi är så klara över över hur viktig jämställdheten är och det för män, kvinnor och barn, plus samhället i stort, och att vi måste
göra oss fria från myten-om-det-andra-könet"(Gens boken) plus, nu blir du skogstokig(!) igen kompis, men jag är överförtjust i Anders Borgs(m) konsekventa utmaning mot gamla könsrollsmönster som hindrar vår frihet, vår personlighet. Han har fattat det!
Han är den viktigaste jämställdhetspolitikern idag för han öppnar upp dörren, ja där är du inte med mig (jag vet), men Borg har fattat konsekvensen av könsrollsmönstret och han talar om det med den övetygelsen som säger mig att han fattat. Han är väldigt, väldigt bra utifrån just detta. Ska någon få jämställdhetspriset anno 2007 må det bli Anders Borg.

Själv är jag dock så ljuvligt
tillfreds nu över att äntligen få flytta från storstan
ut på landet(Mölnbo)
men ändå bo så nära att jag kan ta pendeltåget in till stan för att gå på Dramaten eller rent av Söderstadion(fotboll).
Härligt att bli lantis igen! Så mina tågresor är rätt ändå korta ändå( 1 tim)
och jag förstår att du blev skittrött på att sitta på Örebro-Sthlm pendeln ständigt. Tidstjuv från livet från dina nära och Islandshästarna. Nu kan vi leva upp! och det gläder mig att du stormtrivs på nya jobbet och då, kanske(kan du hitta lite mer harmoni) i skrivandet därtill! I augusti kan du kanske komma förbi på Kräftskiva, vid ån(där jag bor i Mölnbo)och
som rinner genom tomten? Och med Kia? Fast hästen får du lämna hemma....
Din vän Anders Hammarlind, genderdonare

Din vän Anders Hammarlind

Kommentera

Publiceras ej