I dag blev det en liten tur på Hallsberg där vi mötte den glada fru Ö. Denna kvinna har en fantastisk blick över Hallsbergsbon och gav mig små tips att tänka på i mitt observerande av min nya hemort. Frisören som sätter på sig ett hölster av klippredskap och formar min frisyr, innan jag hunnit öppna min mun ser jag fram mot att möta. Kanske blir de honom jag måste söka upp när jag klipper mig nästa gång, då den frisör jag redan funnit tydligen har gett upp. Ni ska veta att det finns många frisörer i denna lilla stad.

En fika på PeWe var inte så dum heller. Nu blåser det visserligen en frisk västanvind så vi fick sitta inne vid ett fönsterbord i ställer för ute på ströget. Men vad gör det när blicken kan vila på alla de som strosar förbi i sina ärenden. Inte är det så mycket udda personer som strosar förbi här i Hallsberg som jag kan se i Örebro, eller för att inte tala om Stockholm. Kanske är vi alla här i Hallsberg dock udda för Stockholmaren? Men med min vetskap om alla kreativitet som finns runt omkring är jag förvissad om att jag kommer att få möta många trevliga och goda människor i denna ort.

Jag blev dock väldigt besviken när jag kom hem den sista arbetsdagen innan semester. Det var en solig kväll och jag hade under tågresan bestämt mig för att vid framkomsten till Hallsberg skulle jag sätta mig vid restaurangen vid station och ta ett glas vitt. Men när jag väl stod där var den belamrad med rökande ungdomar med cykel och mopeder, så jag promenerade hem och blev sittande på min balkong med en öl i stället. Men det ska nog ändras. Den gamla stationen med vidhängande restaurang, uppförd redan 1864 och ritad av Adolf Wilhelm Edelsvärd, borde nog få en uppryckning och förstå hur fin den kan bli. Vet ni att det var samme Edelsvärd som bland annat ritade Hagakyrkan och stationshuset i Göteborg och likaså stationshuset i Stockholm. Så visst är det ett hus med anor som borde ha ett bättre öde i dag.
Kanske är det min uppgift att få ägarna att förstå det, eller så är de redan på G. Vad vet jag?

Sedan gick vi till det nyombyggda systembolaget. Det som numera har självbetjäning. Här köpte vi en flaska Renat för att göra blåbärslikör. Ni ska veta att det finns mycket blåbär i skogarna runt Hallsberg.

Kommentera

Publiceras ej