Tänk att Ola Ström kan bli så patetisk i sina ledare. Det är väl bara en man med så stort monopolinflytande som tror att han kan manipulera historieskrivningen som han. Och tänk att han också kan tro att han som företräder liberalismen kan påverka oss sossar att sluta vara socialister. Är det så det blir med monopol?

 

Se bara på den här vinklingen som han har i dag: "Jag har dock en förhoppning med Mona Sahlin: Att socialismen gör sitt definitiva uttåg ur svensk politik. Socialismen har gjort stor skada i Sverige. Vi hade varit betydligt rikare, haft mer välfärd, mindre utanförskap och större frihet om socialismen aldrig blivit så populär för drygt 30 år sedan."
Har han inte hört att vårt parti bildades för 118 år sedan och allt sedan dess varit ett socialistiskt parti? Har han inte förstått att utan den socialistiska politik som bedrivit hade vi aldrig haft den välfärd vi har? Men det är klart, den överklass som han kanske tänker på hade haft större frihet, den hade inte känt sig så utanför och de hade blivit allt rikare utan fackföreningar och socialism.

 

Nej du Ola, den demokratiska form av socialism som varit rådande i vårt parti är inte död. Vi hämtar bara andan. Och i ett socialdemokratiskt parti är det inte bara ledaren som avgör innehållet. Det socialistiska program vi har kommer inte att bli mindre socialistiskt med en kvinna som partiledare. Tänk dig när både socialismen och feminismen ska samsas. Då kommer nog de rika herrarnas frihet att beskäras än mer. :-)

Kommentera

Publiceras ej