Jag lyssnade på hur några journalister i morse analyserade debatten mellan Mona och Fredrik. Det som gjorde mig mest fundersam var det Lotta Gröning uttryckte så tydligt och som jag också hade lite känsla av, både när jag läste hennes tal och när jag lyssnade på debatten.

Lotta Gröning uttryckte det som att det är skönt att de nu inte bygger sina debatter på ideologi. Lotta är så trött på ideologin. Och tänk, det är också det som har slagit mig den senaste tiden, både före och efter valet.

Det verkar som att kampen för att nå den stora medelklassen som inte vill tänka på framtiden är vitigare än att ta en ideologisk inriktning på politiken. Finns det inte någon demokratisk socialism längre? För moderaterna en socialdemokratisk politik, nästan lika bra som socialdemokraterna? Är dessa partier lite så som Göran Person uttryckte det. De är båda sociala demokrater. Då är det väl lika bra för mig att inte vara partipolitisk aktiv. Jag får ju i alla fall chansen att arbeta med frågor som är politiskt viktiga. Jag arbetar för en ökad jämställdhet och inriktar mig mest på det fjärde delmålet. Mäns våld mot kvinnor ska upphöra ? Kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet. Den regering vi har nu har i alla fall ökat resurserna för just det arbetet.

1 kommentarer

Dagmar Terbeznik

20 Mar 2007 15:33

Tomas,

we - a worldwide women's network called Business and Professional Women - are planning a European Symposium titled "Career - Future - Family" in Berlin/Germany this September. We would be very pleased if you could participate in the panel discussion we are going to have! Could you please send me your e-mail-address so I can send you further information.

Kind regards
Dagmar Terbeznik

1. Chairwomen BPW Club Berlin e. V./Germany

Kommentera

Publiceras ej