Oj så mycket det är att göra just nu. Jag är inte hemma före 21.30 på kvällarna för jobbet ett par kvällar i veckan och de andra kvällarna ska Soldan ha sitt. Ja, jag måste också få en del av Soldan för att komma ner i varv. Just nu är klockan fem över sju på morgonen och tåget är lite sent. Så därför hinner jag med att skriva till dig.
Det kan vara bra för dig att veta att jag inte slutat skriva på min blogg. Jag har bara så mycket annat just nu.
Hinner jag sätta mig en stund i helgen ska jag försöka reda ut det här med att vara handläggar på ett regeringskansli. Femokrat som jag gärna kallar mig. Hur ska man förhålla sig till sin grundläggande syn, alla människors lika värde och kvinnofrid, när andras sakkunskaper krockar med dessa värden. Om de nu gör det?
Förra veckan lovade jag att jag skulle försöka mig på en veckans Ola. Men den här gången är hans krönika så otroligt naiv att jag inte ids kommentera den. Han har fullkomligt förträngt historien med kolonialism och imperialism som orsak till orättvisor mellan länder och världsdelar. Han tror att prylar ska lösa världens problem och jag undrar nästan om det är så att Ola gått tillbaka till den gamla tanken om en osynlig hand som rör sig över världen. Nej,,, jag orkar inte kommentera mer om det.

Lördagen ägnade jag i stället åt att tillsammans med en massa vänner rida ut på en fantastisk tur runt Tarsta borg. Efter ridturen vankades det grill. Det är så otroligt avkopplande att vara tillsammans med sin häst och vänner som bryr sig om naturens växlingar att dagen därmed blev fulländad.

Söndagen började med att sätta upp pinnar för en tipspromenad som socialdemokraterna här i Hallsberg arrangerar varje söndag. En tur där människor får en härlig promenad med friska frågor om både politik och annat. Det är folkbildning när den är som bäst.Sedan en tur runt handbollsplanerna då Järnvägen Cup arrangerades denna helg.Och så en tur till hästen igen.  

Det är nästan så jag inte längtar tillbaka till jobbet i morgon :-) 
I går (den 18 maj) var det ett år sedan som Susanne blev mördad. Susanne var en tjej som tagit sig ur sitt missbruk men som fortfarande hade svårt att få stöd från kvinnojourer, socialen och andra myndigheter för att kunskapen om kvinnor, missbruk och våld fortfarande är så liten. I dag var en manifestation på Stortorget för att påvisa detta problem. Jag var där och höll ett litet tal. Och det kan du läsa på Män för kvinnofrids blogg.

I dag ska jag ut på en långritt i skogen... Vilket kan behövas som kontemplation efter en sådan stark manifestation som hölls på torget i går.