52 660 personer har nu skrivit på för att stödja möjligheterna för att UNIFEM ska få 100 000 dollar för en kampanj mot mäns våld mot kvinnor, under förutsättning att man får ihop 100,000 namnpåskrifter för saken före 8 mars. Jag blir både arg, ledsen, undrande och förvånad att det går så sakta att få samman 100 000 namn för denna sak. 52 648 var det som skrivit på när jag började skriva denna lilla artikel. Kanske händer det något i alla fall. Hjälper du till att sprida detta vidare? I så fall kan du också skriva på här i denna länk.

Att leva i den lilla kommunen kan många gånger visa de strukturella problem som finns i samhället på ett mycket klart sätt. I dag när jag vandrade hem från jobbet kom denna bild upp framför mina ögon. 

                        Kommunals kampanj

Kommunal har en kampanj för att visa hur deras medlemmar får allt mer rättvis lön för sitt arbete. Det är bra. Men det blir också lite tragiskt då Kommunal så tydligt, utan att skämmas, visar hur löneskillnaden mellan kvinna och man består. Han får 2 450 kronor mer i månaden Hon för 2 100 kronor. Hon jobbar som personlig assistent och han jobbar som fritidsledare. Undrar om inte en arbetsvärdering, värd namnet, skulle visa att de har likvärdigt arbete.


Men det är inte nog med det. På affischen med henne finns texten: I januari fick de 410 600 Kommunalmedlemmarna som arbetar i kommuner och landsting det största lönelyften någonsin. En seger för jämställdheten och ett kvitto på att våra yrken räknas. På affischen med honom är raden om jämställdhet borttagen.


Tänk så tydlig det O-jämställda tänkandet blir när man bor i en liten stad där det inte finns så många reklamplatser att sätta bilderna i.

I dag fick jag ett brev från Rädda Barnen där de vill att jag ska stödja deras arbete. De inleder ett arbete under 2008 "för att bekämpa och förebygga gatuvåld och gängvåld i Sverige". Jag tänker inte lägga en krona på detta arbete. Rädda Barnen var den organisation som låg bakom och gav stort stöd till att Manliga nätverket en gång bildades. Ända nämner de inte med ett ord att det våld de vill bekämpa utövas i huvudsak av pojkar och män. Hur kan det komma sig.


Jag fick i dag också en påminnelse om att betala medlemsavgiften till organisationen Män för jämställdhet. Detta känns allt mer angeläget då jag upplever att Män för jämställdhet har tagit mängder med kliv framåt för att tydligt och klart, tillsammans med andra feministiska organisationer, jobba för att fortsätta att synliggöra pojkars och mäns våld. Även i en tid när Per Ström ges så mycket plats i media. I dag såg jag till och med att Dagens Nyheter kallar honom för mansforskare. Där får vi nog också prata om definitioner framöver. När jag inte är så trött som just nu.


I dag är det 43 171 personer som skrivit på och stödjer kampanjen för att motverka mäns våld mot kvinnor. Om du inte skrivit på eller om du vete någon annan som inte gjort det så gå till UNIFEM´s hemsida och skriv ditt namn.