I dag fick jag ett brev från Rädda Barnen där de vill att jag ska stödja deras arbete. De inleder ett arbete under 2008 "för att bekämpa och förebygga gatuvåld och gängvåld i Sverige". Jag tänker inte lägga en krona på detta arbete. Rädda Barnen var den organisation som låg bakom och gav stort stöd till att Manliga nätverket en gång bildades. Ända nämner de inte med ett ord att det våld de vill bekämpa utövas i huvudsak av pojkar och män. Hur kan det komma sig.


Jag fick i dag också en påminnelse om att betala medlemsavgiften till organisationen Män för jämställdhet. Detta känns allt mer angeläget då jag upplever att Män för jämställdhet har tagit mängder med kliv framåt för att tydligt och klart, tillsammans med andra feministiska organisationer, jobba för att fortsätta att synliggöra pojkars och mäns våld. Även i en tid när Per Ström ges så mycket plats i media. I dag såg jag till och med att Dagens Nyheter kallar honom för mansforskare. Där får vi nog också prata om definitioner framöver. När jag inte är så trött som just nu.


I dag är det 43 171 personer som skrivit på och stödjer kampanjen för att motverka mäns våld mot kvinnor. Om du inte skrivit på eller om du vete någon annan som inte gjort det så gå till UNIFEM´s hemsida och skriv ditt namn.

Kommentera

Publiceras ej