Jag gjorde som så många andra män i dag. På vägen hem vandrade jag in i blomsteraffären och köpte lite blommor. Jag köpte också en liten svart kvinnofigur som svävar i luften. Vi har en sådan sedan tidigare och kommer med tiden att införskaffa fler. I affären kallas dessa figurer för féer. Men Kia och jag kallar dem häxor. Vi gillar häxor då de för oss symboliserar alla kvinnor som står upp mot manssamhället, och som gjort det genom tiderna.


Jag har i några år funderat över vad som gör att det är mest män som köper något till kvinnor denna dag. Nu är det inte någon vetenskaplig betraktelse. Men kvinnan i blomsteraffären kunde konstatera detsamma som jag. Hon gjorde en uppskattning att det under dagen inte varit mer än cirka 3 procent kvinnor inne i blomsterboden. Och att det går bra för blomsterhandlarna denna dag, det har ni nog alla sett. I våra två butiker i Hallsberg såg jag att de hade extra personal under dagen.


Tänk om det endast är då affärsmännen kallar som män köper blommor och visar lite extra att de tycker om den de lever med.

Kommentera

Publiceras ej