Att leva i den lilla kommunen kan många gånger visa de strukturella problem som finns i samhället på ett mycket klart sätt. I dag när jag vandrade hem från jobbet kom denna bild upp framför mina ögon. 

                        Kommunals kampanj

Kommunal har en kampanj för att visa hur deras medlemmar får allt mer rättvis lön för sitt arbete. Det är bra. Men det blir också lite tragiskt då Kommunal så tydligt, utan att skämmas, visar hur löneskillnaden mellan kvinna och man består. Han får 2 450 kronor mer i månaden Hon för 2 100 kronor. Hon jobbar som personlig assistent och han jobbar som fritidsledare. Undrar om inte en arbetsvärdering, värd namnet, skulle visa att de har likvärdigt arbete.


Men det är inte nog med det. På affischen med henne finns texten: I januari fick de 410 600 Kommunalmedlemmarna som arbetar i kommuner och landsting det största lönelyften någonsin. En seger för jämställdheten och ett kvitto på att våra yrken räknas. På affischen med honom är raden om jämställdhet borttagen.


Tänk så tydlig det O-jämställda tänkandet blir när man bor i en liten stad där det inte finns så många reklamplatser att sätta bilderna i.

1 kommentarer

Anders Hammarlind

22 Feb 2008 12:28

Blir mest tungt, cement-chockad när jag ser vad du fotat min vän ala Kommunal. Det står ju där, i kulörtext, och väldigt stort foto-därtill. Herregud! En man är mer värd än en kvinna anno år 2008. Det finns en utställning om urmänniskan på Naturhistoriska, verkar vara där kommunal hittat sin källa. Pinsamt som ofta när det gäller kommunal, vem har de för jämställhetansvarig?

Eftersom jag numer jobbar inom vården, oxå, Stoke(mitt gebit efter egen Stroke x 2), så kan jag då fundera över vad jag är som personlig assistent oxå är värd, som människa.

Myten om det motsatta könet......och det som så många pappor skickar ILSKNA mail till mig om - när jag skriver om jämställdhet på www.pappagrupperna.se
och de är så jätteförbannade över, ja jag vet att ofta
är ni i strukturellt underläge förvisso,yes.
Tack för dessa mail även om jag INTE kan gå in och vara support för det säger sig självt. Men män idag är strukturellt tillbakapressade, åtminstone de som inte jobbar vid Stureplan, intressant utveckling......Läs Gens gott folk. Eller Faludi.


Men läs inlägget på hemsidan www.pappagrupperna.se

Bra att du tar upp det Tomas!
Tror vi har mycket synpunkter på i Swe när vi kommer till år 2010. Nu är det mest öken om inte alliansen drabbas av nervfrossa redan nu. Vilket jag tror de gör rätt så snart, de handlar om att bli kvar i makten och där är de redan nervdaller.
Är du mer, Tomas, 4 mars när Holter är här i Sthlm?

Anders

Kommentera

Publiceras ej