Jag måste bara kommentera dagens underbara nyhet från Hallsberg. en kvinna tillfälligt anställd på SJ har anmält till JämO, som fortfarande finns kvar, att hon genom porrbilder på väggarna känner sig mycket förolämpad. Ett ansvar som arbetsgivaren så klart borde ha tagit redan. För att inte säga de män som satte upp bilderna. Just nu kan du lyssna på hennes förklaring här.

Jag vill uppmuntra fler kvinnor och män att göra samma sak
      

      

           

       
Så har jag då varit sommarkorre i Boulevard. Radio Örebro. De närmaste 30 dagarna finns det kvar i arkivet, tror jag.
Här ovan är dagens bilder, förutom den sista som jag passade på att ta när jag var ute med Kia och hennes syster och man förra veckan. Vi är oftast i Hallsberg som jag berättat.

Milstolpar tycker jag sitter så fint här, då den visar på att det är en gammal vägsträcka som används. Det var landshövdingen som ansvarade för att det blev rätt och just den här stenen kom på plats 1781. Sedan är det radbyn Herrgryt som ligger till vänster om motorvägen när du kommer från Örebrohållet. Men hela vägen dit från Östansjö är underbar.

Efter det tre bilder från Nalavi ekäng. Först den vida utsikten över Lekeberg upp mot Kilsbergen, sedan en stund under en gammal ek. Det är en otrolig känsla att vandra i det här naturreservatet. Här finns dessa ekar mitt i gravfältet från järnåldern. Allt format uppepå ryggen av den stora drumlinen som formades under istiden. Hela Viby är fylld av dessa drumliner. Bilden genom enarna är söderut från Nalavi äng.

Därefter en bild på den kända bastun i Viby. Där träffas man varje lördag för bastubad och samtal om då och nu.

Jag märker att det blivit en hel del kyrkor jag inte gått in i. Just Viby kyrka är öppen på dagarna, så den ska jag återvända till. I dag var jag för tidigt där. Men kyrkan i Dovrasjödalen står alltid öppen. Geologerna menar att här kan man se hur berget ändrats genom hela jordens historia. Jag njuter av tystnaden och känslan av att finnas i ett enormt sammanhang.
Så här ser det ut när man kommer in i Gryt        Glassen jag åt i Hjortkvarn
via Haddebo...

Man är nästan garanterad att se vilda Hjortar    Boo kyrka är så vacker
när man rör sig runt Boo - Hjortkvar


Boo kyrkskola likaså...