"Kammaråklagare Rolf Hillegren gav för en vecka sedan offentligt uttryck för en attityd om våldtäktsoffer, som vi tidigare bara hade misstänkt legat under ytan och grott bland vissa av rättsväsendets aktörer - nu uttalades den svart på vitt." skriver Zaida Catalán i en artikel på SVT- Debatt.
Jag intämmer helt i vad hon skriver
I dag har jag varit i Stockholm för att tillsammans med övriga i Mfj:s arbetsutskott fundera över vad vi har att göra under hösten. Det är mycket.

Bland annat kommer vi den 18-20 september ha en utvecklingskonferens där medlemmar från hela landet kommer till Stockholm, för att fundera över vilka frågor som är allra viktigast för oss att driva. Ett sakpolitiskt arbete ska påbörjas och en strategi för hur vi ska få ut dessa viktiga frågor ska tas fram. Sedan kommer den årliga säkerhetsnålskampanj i november.

Vi har projekten killnorm och killfrågor som tar stora kliv framåt och vårt ansvar för den europeiska delen av MenEngage går vidare. Utöver detta är det en hel del mer som finns på agendan. Men det återkommer jag till när det blir aktuellt.

Efter AU var jag hos Terrafem och spelade in en liten filmsnutt där jag vädjar om stöd för deras verksamhet. Framför allt stöd till deras oerhört viktiga tjejhus. I regeringens handlingsplan för att motverka mäns våld mot kvinnor, finns det många olika stödinsatser också för att motverka hedersrelaterat våld. Det tycker jag är bra. Men det är också lite underligt att det är så svårt att få samhälleligt stöd för det praktiska arbete som så väl behövs för att skydda unga tjejer.

Jag läste också att man i Göteborg just nu, i dessa skattesänkartider, funderar på att lägga ner verksamheter som har till uppgift att hjälpa män att bryta sitt våldsamma beteende.

Just nu, när samhället blir allt hårdare, är det kanske ännu viktigare att satsa pengar på verksamheter som har till uppgift att skydda tjejer och kvinnor. Likväl som det är viktigt att stödja verksamheter som har till uppgift att hjälpa män som behöver hjälp för att komma från sitt våldsamma beteende.
I en artikel som denna i Svenska Dagbladet blir jag förvånad när det glömmer den faktor som är mest gemensam för de flesta våldsverkare. Att de är killar och män!

Läs SVD genom att klicka på denna mening