Valet till EU-parlamentet pågår för fullt. Men det kanske du inte har märkt? Jag tycker det är lite kul att följa utvecklingen i Hallsberg. Rätt många som redan har gjort sitt val där så frågan är om Hallsberg kommer högt upp på listan igen, när det gäller röstetalet. Förra valet till EU-parlamentet låg vi tydligen på topp-tio-listan.

Som du säkert vet är jag också nyfiken på hur de som kandiderar tänker på frågor om män, maskulinitet och jämställdhet. Nu hittade jag en spännande grej som jag tycker du ska läsa. Se här:

RFSL har tidigare mätt Sveriges kommuners hbt-vänlighet och inför varje riksdagsval brukar det undersökas hur hbt-vänligt riksdagsledamöterna har agerat under de senaste fyra åren. En undersökning som bygger på enkätsvar från kandidater som ställer upp i ett val har dock inte utförts tidigare. Valet till Europaparlamentet är ett val som lämpar sig bra för att ställa enkätfrågor till kandidater eftersom varje parti bara har en lista som alla svenska väljare har möjlighet att rösta på. RFSL har dock inte bara ställt enkätfrågor, utan även undersökt hur de svenskar som suttit i Europaparlamentet under de senaste fem åren har röstat i några utvalda frågor av relevans för hbt-personer. Resultatet har blivit rapporten Utan fördomar i Bryssel? – Rapport från RFSL om hbt-frågor inom EU.

2 kommentarer

Anders Hammarlind

29 May 2009 13:01Hej Tomas!

Först - som inledning (så det är klart, utan tvivel) - RFSL perspektivet är fullt ut bra. Men jag finner det inte SÅ där väldigt viktigt i Europaperspektiv, men ändå klart givet. Jag har ett annat perspektiv, två till. Ett om jämställdhet i allmänhet och ett mer viktigt, på ett annat sätt.Det Andra; Vore det inte väldigt bra om EU-politikerna visade var de står i jämställdhetsverktygen?

Vad ska de göra - eller(mer naturligt inte åstadkomma). Politik är att vilja, så vad vill ni då är min korta fråga?EU har en befolkningskris, för får födda barn.

I många länder är kvinnor så förbannat underordnade att jag blir matt. Och vad ska de svenska plattfötterna åstadkomma i detta?!Det tredje, och nu är jag inte ALLS kompromisbar;I fler EU-länder är den maskulina horvärlden helt okay, man köper gärna horor (unga jättesnygga unga tjejer från Moldavien, unga med särade ben från Rumänien, Bulgarien, Ungern, Tjeckien m.fl. o.s.v) och vad ska "våra" EU-politiker göra åt detta under kommande mandatperiod i EU är MYCKET mer intressant - för mig - än RFSL perspektivet(som jag inte negligerar).

Hor-EU äcklar mig!Nej, jag är inte EU anti utan har röstat ja alla gånger till EU, men jag saknar tuffheten, viljan att ta itu med den här sålda sexskitsstanken inom EU.

Och den frågan är inte ens uppe......i vår valrörelse....

RFSL må ursäkta, horhandeln inom EU är vidrig.Eller vad säger du TomasAnders Hammarlind

anders.hammarlind@surfnet.fi

John Apse

03 Jun 2009 00:42

I debatten om tex HBT frågor så är det

otroligt styrt vilka åsikter som skall

gälla.

Och de som tycker på annat sätt blir

kallade homofober.

Gamla normer blir ersatta av nya.

Och dessa är smalare än de förra.

Ingen avvikelse tillåts.

Och samma sak gäller MFJ:s verksamhet.

Radikalfeminism a la sekt.

Kommentera

Publiceras ej