I dagens Nerikes Allehanda, som tyvärr har så dålig webbsida där inte debattartiklar läggs in, finns en artikel skriven av Roger Andersson från NTF i Örebro län.
Han har i den artikeln lagt fokus på aktörerna i bilolyckorna och vad vi kan göra för att få ner olyckorna genom att påverka männen. Ja, just det! Det handlar om män också här, både som skyldiga till övertrampen och som offer. Så här skriver Roger, bland annat:

   "Det är männens attityder och beteenden i trafiken vi måste fokusera på. Hittills i år har 19 personer avlidit i trafikolyckor i länet. Det är en katastrofal ökning i jämförelse med tidigare år. Av dessa 19 är tre kvinnor och 16 män. Tittar man ett antal år tillbaka så är det mer än dubbelt så många män än kvinnor som dör i trafikolyckor.
    Motormännen har kartlagt vilka som står bakom trafikbrotten och kommit fram till att 80 procent av alla trafikbrott begås av män. Här kanske man kan hitta en förklaring till varför män är så överrepresenterade bland trafikens offer. Män tänjer mer på gränserna än vad kvinnor gör. Så länge män fortsätter att utmana systemet genom att till exempel köra i olagligt höga hastigheter, onyktra och utan bälte, så kommer män att dö i trafikolyckor."

Får du tag på en Nerikes Allehanda så läs gärna hela artikeln. Det är ett väldigt bra exempel på att vårt arbete i Män för jämställdhet med att få andra att fokusera på kön börjar ge resultat.

Tack Roger Andersson för den här tydliga artikeln.

8 kommentarer

Adam Weisshaupt

09 Oct 2009 19:43

Män finns med i ytterligheter, positiva som negativa, i samtliga områden du tittar på. Om du vill förinta dem så måste vi börja lobotomera eller på sovjetiskt vis börja sönda o härska för att skapa robotar istället för människor. Ursäkta men har Ni i MFJ inte läst på hur den lilla kromosomen som skiljer Oss män och kvinnor åt påverkar?

Är allt mäns fel, eller är det också ibland mäns förtjänst att Ni kan sitta behagligt framför Er dataskärm och intaga en kopp grönt te från Kina?

När ska Ni ta in det mång facetterade i Ert resonemang?

När börjar Ert första staplande steg för att göra något för mänskligheten istället för att enbart fördöma män/kapitalism?

Osk

15 Oct 2009 17:49

Jag tycker att det var bra att någon tar upp det här. Synd att du inte kunde länka till den.Adam:

När börjar Ert första staplande steg för att göra något för mänskligheten istället för att enbart fördöma män/kapitalism?Det är ju för mänskligheten och sluta skriva elakt. Att Tomas Wetterberg skriver om män och mansrollen gör han till en feminist i mina ögon. Om du inte ser koppling borde du kanske läsa mer? En bra bok? "På Y-fronten intet nytt" läs den kommentera sen.Adam Weisshaupt

16 Oct 2009 18:01

Vad exakt var elakt med min kommentar?

Påståendet är välgrundat då de flesta män är utleda på den dogmatiska och ideologiskt grundade feminismen medan män är för jämställdhet. Vidare så arbetar MFJ med mäns våld mot kvinnor fast modern forskning visar att våldet är reciprokt (mestadels) samt att kvinnor och män är lika goda kolsupare. Om du verkligen vill se likheter med marxismen så läs på lite om frankfurtskolan, status quo, yalta, Roosevelt, Churchill, Stalin, och härled det vidare till dagens situation.

Mycket kryptiskt svar, jag vet, men försök att förstå och tänk själv. De flesta av mina vänner är för jämställdhet men emot radikalfeminismen, varför då kalla sig feminist?

Adam Weisshaupt

18 Oct 2009 12:14

Ok, jag ska läsa den. Du kan ju annars prova att läsa Warren Farrell´s "The myth about male power"

John Apse

24 Oct 2009 10:31

Ingen tycks ha funderat på att det

är betydligt fler män som kör bil

dvs då blir det fler män i olyckor.

Hoppas poletten trillade ned.

Lars

28 Oct 2009 09:15

John Apse: "betydligt fler män som kör bil". Statistik som stöder den tesen tack!

Anonym

28 Oct 2009 09:16

John Apse: "betydligt fler män som kör bil". Statistik som stöder den tesen tack!

John Apse

01 Nov 2009 22:19

Som bilförare kör män i genomsnitt

26 kilometer per dag och kvinnor 10 kilometer.

Totalt sett uppger 54 % av alla svenska män att de kör bil ”varje dag”, medan motsvarande siffra för kvinnor är 34 %.

Medan 65 % av de svenska männen kör bil till arbetet är motsvarande siffra 47 % för kvinnorna.

Källa: VTIhttp://www.vti.se/templates/Report__2796.aspx?reportid=4900

Kommentera

Publiceras ej