Det är tragiskt att det ska behövas. Men nu är det återigen dags för nattvandringar i Örebro för att öka tryggheten för kvinnor. Efter att det varit ett antal våldtäktsförsök mot unga kvinnor tänker Örebro kampsportförening börja nattvandra. Läs mer i Nerikes Allehanda

Jag tycker det är ett bra initiativ och jag tror det kommer att göra norr i Örebro lite säkrare de kvällar de är ute. Man får hoppas att inte våldtäktsmännen tar sig till en annan del av staden. För tyvärr kommer nog våldtäkter att bestå så länge det finns män som anser sig ha denna äganderätt över kvinnor. Eller kanske man ska skriva; vill tillskansa sig denna äganderätt? Män för jämställdhet får fortsätta att arbeta med opinionsbildning och försöka påverka myndigheter och regeringen att satsa på förebyggande arbete.

Under tiden är det underbart med organisationer som Örebro kampsportförening som tar sitt ansvar.

2 kommentarer

Mikael Rubin

25 Sep 2009 11:13

Hej Kul att hör att en kampsportsförening börjar nattvandra. I Umeå har umebrå tagit initiativ till att olika förenignar nattvandrar på helgerna mot en ekonomisk ersättning. Det är flera olika föeningar som nattvandrar, se http://www.umea.se/umebra. Mfj-Umeå ska anmäla sitt intresse till nästa år.

Adam Weisshaupt

27 Sep 2009 19:11

Män drabbas av kriminellt våld i 4 ggr högre utsträckning än kvinnor men dessa promenader ska bara hjälpa kvinnor!?

Är denna förening bortom räddning?

Kommentera

Publiceras ej