I dag har jag återigen varit på besök hos Kärleksakuten för att föreläsa om jämställdhet, genus och maskulinitet. Det är alltid lika härligt att åka på sidan av Hjälmaren fram till det underbara Fiskeboda. Det måste vara riktigt skönt att vara där en hel vecka som de här unga kvinnorna och männen får vara.

 

Föreläsningen kändes inte riktigt bra i dag. Det är som att det börjar märkas att jag inte håller på med de här frågorna dagligen. Jag blir alldeles för osäker på mig själv när det går så långt mellan tillfällena. Ska man göra något så här viktigt är det också väsentligt att hela tiden ”stå på tå”, som de uttrycker det i handbollen (för både damer och herrar :-)

 

Så, nu har jag bestämt mig. Så fort valrörelsen är över tar jag åter tag i att bygga på mina kunskaper inom genus, maskulinitets och jämställdhetsforskningen. Och så ska här ut och föreläsas och utbildas igen.

 

Du kanske undrar vad Kärleksakuten är för något. Det är ett stort gäng med läkarstuderande kvinnor och män som vill göra lite extra nytta på sin fria tid. Det gör de genom att fara ut till tonåringar på högstadiet och lite andra sammanhang. Jag har nu fått förmånen att vara med i deras utbildningsvecka för, jag tror det var femte gången. Och så inspirerad jag blir efter varje tillfälle.

De här ungdomarna är ett enormt bra komplement till RFSU, Ungdomsmottagningar och andra som är ute i skolorna och möter ungdomars frågor om detta enormt viktiga ämne.

 

Och nu, när läkarutbildningen också kommer till Örebro, kommer också vi här i Mälardalen att få chansen att få ta del av Kärleksakuten. För jag tror inte Örebro Universitet kommer att tacka nej till att uppmuntra detta.

 

Läs mer om Kärleksakuten på deras hemsida.

 

 

2 kommentarer

Oskar Sporre

25 Aug 2010 16:27

Hej Tomas!Jag är en av de lyckliga läkarstudenter som fick medverka under kärleksakutenveckan och därigenom din föreläsning.Måste bara få säga att även om du inte tyckte det gick så bra var vi många som tog med oss mycket från din föreläsning. Funderingar och diskussioner under resten av eftermiddagen/kvällen gick mycket runt de olika förutsättningar kvinnor och män har, och hur vi, som utryckare och som privatpersoner, kan påverka detta.Ett stort tack för att vi fick lyssna på dig!//Oskar Sporre, KA Lund

TomasWe

26 Aug 2010 22:16

Tack så mycket för det Oskar. :-)

Det känns viktigt för mig att göra bra ifrån mig när jag träffar er från Kärleksakuten. En verksamhet som jag stöder enormt mycket.Ha det så bra

Tomas W

Kommentera

Publiceras ej