Så sitter jag då i ett X2000 som rusar upp genom Sverige för att ta mig hem till Hallsberg. Från ett soligt och snöfritt Malmö upp genom Småland och Östergötland där snön fortfarande ligger i mängder. Hemma ska det tydligen vara ett snöoväder på gång. Men sådant kan jag inte påverka, så varför vara ledsen för det?

 

Något jag däremot kan påverka, är hur vi i Män för jämställdhet ska arbeta vidare med män, maskulinitet och jämställdhet. Och det är jag mycket glad för. Årsmötet är nu avslutat och jag börjar mitt andra år som ordförande. Styrelsen har fått nya uppdrag och idéer och verksamhetsplanen är fastlagd. En kamrat har lämnat oss för att göra andra spännande saker och vi har fått en ny ung man med i vårt gäng. Styrelsen föryngrades rätt så bra med detta byte. Vilket inte är ett självändamål men ett härligt tecken på att också yngre män i allt högre utsträckning är med i vår förening. Det är bra. Något annat är bra att det i år var några fler kvinnor med på årsmötet än förra året. Vilket visar att också allt fler kvinnor är med i föreningen. Kanske får vi med den första kvinnan i styrelsen vid nästa årsmöte?

 

Det vara många män och några kvinnor som samlade en hel helg för att värdera och kritisera vad som gjort och inte gjorts, och vad som ska göras under kommande år. Varma möten som dessa ger mig så mycket energi för att fortsätta det här viktiga arbetet. Vi har genom kloka motioner diskuterat hur vi ska bli än tydligare i vår idéplattform och hur vi ska finna former för att utveckla vårt arbete på både lokal och nationell nivå. Läs gärna vår verksamhetsplan, som du hittar genom att klicka på denna mening.

 

Det går just nu inte att säga vad som är det mest väsentliga vi ska göra under kommande år. Och det tycker jag är bra. För det finns inte något i det vi gör som är mindre väsentligt. Självklart måste vi så snart som möjligt prioritera i den digra listan. Men kan man tänka sig någon mer positiv syssla?

 

Till alla er som var med i helgen, och som läser detta, vill jag tacka för att vi tillsammans gjorde den här helgen så bra. Framför allt vill jag tacka Malmögruppen för det fina program ni skapade.

 

 

5 kommentarer

Christer Karlsson

22 Mar 2010 18:25

Tack själv Tomas för en inspirerande helg!

Det känns glädjandet att lyssna på och samtala med helgens föreläsare: Jesper Larsson,en av cheferna på Malmö Stadsteater som föreläste om teaterns intressanta jämställdhetsarbete, Margot Olsson,Malmö stads kvinnofrids samordnare föreläste om Malmös kvinnofrids programm som har fått pris i Sverige och EU för bästa kvinnofridsarbete.Söndagen bjöd på 2 st. bonus föreläsningar av Anders Moberg som samtalade om sin kriminalroman Heder eller samvete samt Teater Foajè intressanta samtal om Handen i luften, två monologer om ett våldsamt förhållande. Tack Björn Benner som har skrivit texterna till pjäsen och skådespelare Per Lundström!

Spännande teaterprojekt och det ska bli lärorikt att se Handen i luften under 2010.Läs mer om Malmös kvinnofridsarbete

Nu blir projekt Karin nationell modell

www.metro.se Skåne

http://www.projektkarin.seChrister Karlsson, Malmö

Christer Karlsson

22 Mar 2010 18:50

Hej!Tack till alla i Män för jämställdhet för helgens positiva årsmöte med god mat, inspirerande samtal, lärorika presentationer, öppet diskussionsklimat mm.Jag hoppas alla lokala grupper är nöjda med vårvädret, god mat, trevliga samtal i Skåneland.

MVH / Christer Karlsson, MalmöSiä

14 Dec 2010 22:43

Björnen sover Björnen sover i sitt lugna bo

Han är inte farlig

Bara man är varlig

Men man kan dock men man kan dock

Honom aldrig TRO!!!

Björn

18 Mar 2011 20:26

Björn, ät björnbär och gå och sov!

TomasWe

19 Mar 2011 09:39

Jag vet inte vem du är som skriver, men du kallar dig Björn. Du ska veta att jag varje morgon börjar min dag med lite Björnbärsjuice. ;-)

Hör gärna av dig via e-post om det är något mer du vill ha dialog om, eller så... :-)

Kommentera

Publiceras ej