Så är det då dags för Almedalen igen. Jag är lite osäker på hur många gånger jag varit där, men som ordförande för Män för jämställdhet är det nu tredje året på rad. I år har vi inte något eget seminarium, vilket jag tror är en smart idé. Den här gången åker jag dit utrustat med mängder av broschyrer med inte allt för många ord om att vi finns och att det är enkelt att bli medlem.

 

Ett seminarium är jag engagerad i. Det handlar om vad som krävs för att förändra machokulturen inom idrottsrörelsen och om det finns möjlighet att via idrottsrörelsen ändra på den rådande maskuliniteten och ojämställdheten i samhället. Arrangör är SKR, Sveriges Kvinno- och tjejjourers Riksförbund.  Resten av veckan ska jag se till att gå på så många seminarier och mingel jag orkar med, och där försöka så gott jag kan att plädera för våra frågor om män, maskulinitet och jämställdhet. Även en del seminarier som inte har jämställdhet som tema kommer att få mitt besök, för jag är så himla nyfiken på hur genus och jämställdhet presenteras i andra sammanhang.

 

Målsättningen är också att varje kväll ska avslutas i Visbys underbara domkyrka, för att lyssna på dagens Nikodemussamtal med den partiföreträdare som varit dagens talare i Almedalen.

 

Det ska bli kul att komma åter till Almedalen och träffa många kvinnor och män, engagerade i så många olika frågor. Jag ska också försöka att förmedla mina intryck här på min blogg.

Kommentera

Publiceras ej