Så sitter jag då här och funderar på vad som kommer att hända kommande vecka. Jag tycket det är rätt skönt att titta till almanackan så jag inte missar något jag bestämt.

 

Det slår mig då också att jag faktiskt skulle kunna börjar göra en liten krönika om veckan som gick. Som ett stående inslag i min blogg. Det är en rätt kul idé som jag ”snor” från en politiker i Örebro.

 

Så från och med nu ska jag försöka hitta veckans höjdpunkt och blogga om på söndagar.

 

Här kommer veckans höjdpunkt!

 

Att det blir Kent Person som inspirerar mig till detta, trots att denna vecka också innehöll den 8 mars, kommer att förvåna många. Men Kent, och faktiskt alla de övriga politikerna som var med på samtalet om barnverksamhet på Kvinnohuset i Örebro, förvånade mig i går. Det var på Systerskapsfestivalen i Örebro där jag var för att lyssna på denna dialog och för att lyssna på min favorit Marie-Pia Boethius.

 

Kvinnohuset har sedan ett par år tillbaka fått tillfälligt statligt projektbidrag för att kunna ha specialpedagog och fritidsledare, som möter de barn som följer med kvinnorna till Kvinnohuset. De har under dessa år utvecklat en metod att prata med dessa barn, som enligt lagen också är att betraktade som misshandlade av sina fäder. Nu är projekttiden för de statliga pengarna slut och Kvinnohuset vill ha en mer långsiktigt lösning för sin verksamhet. Politikerna i Örebro skulle nu få chansen att offentligt presentera hur de tänker framåt för att stödja kvinnohuset.

 

Nerikes Allehanda tolkar det som att politikerna slingrade sig då de inte entydigt svarade Ja på frågan om stöd framöver. Men jag blev glad då jag för det första kunde höra representanter från alla partierna, utom Folkpartiet som valt att inte närvara, vara eniga i att de tänker arbeta för en långsiktigt lösning.

 

Jag blev också glad för att dessa politiker inte gjorde valdebatt av frågan. Det är faktiskt omval i Örebro inom ett par månader.

 

Med det som gjorde mig allra gladast var att Kent Person visade tydligt att det är en självklarhet att kommunen ska ordna fram pengar till stöd för barnen som är utsatta. Dessutom var Kent den som allra tydligast visade att det behövs mycket mer insatser för att arbeta med förebyggande åtgärder för att pojkar och män inte ska bli våldsverkare. Att han i detta dessutom lyfte fram Män för jämställdhet gör mig så klart ännu stoltare :-)

 

Det bådar gott inför framtiden att inte någon av de övriga politikerna argumenterade emot Kent i detta.

 

 

Kommentera

Publiceras ej