I dag var den första dagen av fyra inplanerade lanseringstillfällen av Machofabriken. Vilken härlig dag! Vårsolen lyste och värmde upp hela Stockholm. På vägen från Centralen till Grev Thuregatan var det många män i ”lådor” jag passerade. Kanske ser jag själv ut som att jag vandrar fram där i min egen låda. Men, hur ser vi ut där innanför vår förpackning? Det är för att inte upprepa dessa förpackningar som vi har skapat Machofabriken. För att unga killar och tjejer, ja även vuxna kvinnor och män, ska ges möjlighet att få fundera över de trånga könsnormer som framför allt pojkar och män går omkring i.

 

Eller som en ung killa i paneldialogen uttryckte att det inte är så himla lätt att säga till killar som spelar tuffa och som inte varit med i Machofabriken att: ”Hörru kliv ur lådan – Det kanske vore lättare om fler hade sett materialet. Alla har väl varit i sin låda. ”

 

I morgon är Machofabriken i Malmö, på torsdag är Matchofabriken i Göteborg och den 22 mars i Umeå. Jag kommer att vara med i Malmö och Umeå och jag ser fram mot de underbara reaktioner som kvinnor och män visade här i Stockholm.

 

I stället för att jag berättar om Matchofabriken tycker jag du ska gå in på vår hemsida och läsa mer och se några filmen, eller kom på seminariet om du är i Malmö, Göteborg eller Umeå. Snart ska vi också ha ett i Örebro och vem vet mer vad som händer framöver.

1 kommentarer

Marvid

25 May 2011 19:02

Matchofabriken - underbart, nu är steget till kranologin nära. Det här var utan tvekan något av de mest korkade jag stött på. Skall ni inte börja möta näsans krökningsvinkel eller mängden testosteron i blodet också, Den rena fascismen firar nya triumfer. Att jag hittar Rocks bland sponsorerna förvånar inte. Snälla, stanna upp och fundera lite. Just nu har ni totalt tappat kontakten med verkligheten.

Kommentera

Publiceras ej