Det finns så mycket att göra för en organisation som Män för jämställdhet och för mig som feminist och person!

I allt detta görande är det viktigt att prioritera. Vad och på vilket sätt kan jag och vi på bästa sätt påverka verkligheten, så att fler män börjar fundera på vad män, maskulinitet och jämställdhet handlar om.

I den prioriteringen ingår för mig att sätta mig framför datorn och skriva en blogg. Jag har prioriterat ner detta och jag är nu rätt övertygad om att jag därmed gjort en felprioritering.

För, om jag lyckas få många som läser min blogg, där jag ger kommentarer om de frågor jag tycker är viktiga – ja, då kan ju förändringen faktiskt ske. Så nu ska jag återigen börja skriva blogginlägg :-)

Att jag fick fart just idag vill jag tacka Hanna Hellqvist för.

I dagens krönika beskriver hon en av del av den dåliga form av maskulinitet, som så få reflekterar över.

När begreppet ”mäns våld mot kvinnor” uttalas, finns mängder med män och kvinnor som regerar med ”ryggmärgen” och blir illa berörda. I synnerhet män brukar bli arga och påpeka att de minsann inte slår tjejer eller kvinnor. Det finns mycket som talar för att de har rätt, de flesta män slår inte kvinnor. Men de flesta pojkar och män tar sig rätten att uttala sig om vad flickor och kvinnor behöver för att underordna sig pojkar och män. Ja, de uttalar sig också om vad flickor, kvinnor, pojkar och män behöver göra för att underordna sig bilden av maskulinitet. Det är på detta sätt jag tror vi upprätthåller de traditionella könsmönstren.

Den unga kille som twittrade med Hanna Hellqvist är kanske inte medveten om att han på detta sätt är en del av mäns våld mot kvinnor och därmed också den o-jämställdhet som existerar.

Det behöver vi prata mer om!

1 kommentarer

Pether

05 Nov 2011 00:27

Du är ett patetiskt exempel på könet man. Bara för att du slår kvinnor och förtrycker dem, betyder det inte att vi andra gör det.

Kommentera

Publiceras ej