Hej igen!

Kul att du tittar in på min nystart i bloggsfären.

Jag har bestämt mig för att börja blogga igen. Men hur ofta jag ska blogga, och om vad, har jag ännu inte bestämt. Kanhända blir det lika oregelbundet som tidigare? Kanhända kommer det inte enbart att handla om jämställdhet. Tror du det gör något?

En av orsakerna till att jag vill blogga igen, är att jag tänker att mina ord och tankar kan behöva vädras lite utanför mig själv. Twitter och Facebook är ju bra, men utrymmet för att blomma där, är något för litet. Här kan jag skriva lite längre inlägg, samtidigt som jag ändå måste hålla mig så kort att du orkar läsa.
Vi får väl se hur det går med det.

En annan orsak till att jag vill blogga är att jag behöver träna på att skriva och samtidigt pröva mina tankar med dig som läser. Mina tankar om män, maskulinitet och jämställdhet, och livet för övrigt, är allt för sällan diskuterade i allt för många sammanhang.

Det kanske är lite ”kaxigt” att kalla dem ”mina tankar”? Men det jag vill framför här, är tankar skapade i mitt möte med andras forskning och erfarenheter. Det är jag som tolkar och reflekterar, utifrån mina kunskaper och erfarenheter, den verklighet jag ser runt omkring mig.

Som så många andra som är med och vill påverka samhället tänker jag nu, i ställer för att vara partipolitisk aktiv, återuppta den här bloggen för att försöka vara en del i samtalet om vår värld.

En tredje orsak till mitt bloggande är att jag nu tar ett nytt kliv i mitt engagemang för jämställdhet. Jag tänker försöka frilansa med föreläsningar, utbildningar och mentor-/handledarskap inom jämställdhetsområdet. Här på bloggen kan du som vill engagera mig, följa mina tankar och därmed få en varudeklaration om vem du engagerar.

Så - nu har jag skrivit mitt första inlägg på min reaktiverade blogg. Kanske vill du hjälpa mig med samtalet genom att skriva och ge mig tips om vad jag borde skriva om? Eller vad jag inte borde skriva om. :-)

Jag har en e-postadress till den här bloggen, och min nyss påbörjade lilla ”låda”. info@tomaswetterberg.nu

Då jag bestämt mig för att inte skriva allt för långa inlägg, så slutar jag här och så hörs vi snart igen.

Ha det så gott :-)3 kommentarer

Eva

21 Jul 2012 00:11

Jag ser framemot o följa din blogg. Idag har jag inga förslag vad du ska skriva el inte skriva om..men det kommer.

Toklandet

21 Jul 2012 01:40

Kanske man kan ha förhoppningen att din tidigare stinkande unkna manssyn är åtminstone lite förändrad samtidigt med nystarten? Eller är det lite för mycket att begära? För den stinker/stank nåt alldeles extra vidrigt om man går efter vad jag läst om dig! NÄSTAN Kapten Klänning varning... Men jag hoppas på förändring för man är aldrig för gammal för att ändra sig... Och med nystarten kanske även den otroligt sjuka organisationen Män För Jämställdhet går i graven? Det är ju endast en plattform för de som tror och hoppas att de är alfahannar och som ser sin chans att att dominera BÅDE män och kvinnor att göra göra just det... Den måste vara en av det mest groteska org som som någonsin skapats, endast till för att toklura människor.
För Machofabriken som MFJ är delaktiga i måste vara svårt att försvara, om inte annat så måste det vara svårt att sova gott på nätterna med vetskapen att man hjälpt till att förstöra väldigt många normala, friska unga pojkar för egen vinning...

Lindha W Gustavsson

27 Jan 2013 13:36

Jag följer gärna din blogg, och jag tycker du kan skriva om allt förutom ditt specialområde. Det är härligt att "se in" i andras människors vardag o fest. Inget är för smått för att diskutera. Själv bloggar jag regelbundet i Hemmets Journal sedan oktober 2011. Lindha

Svar: Tack Linda.. :-)Sänd gärna en länk på fejjan när du har bloggat, om det går att läsa dem via länk.
Tomas Wetterberg

Kommentera

Publiceras ej