I dag är det en internationell dag för att eliminera mäns våld mot kvinnor, som FN proklamerat och som många visar sin solidaritet med. Tyvärr är det kanske inte tillräckligt många som i vardagen visar sin solidaritet med de kvinnor, flickor och pojkar som utsätts för detta våld. Men vi blir allt fler och det tycker jag är bra.

Jag kunde själv inte vara med på Stortorget i dag då jag har drabbats av en mycket otrevlig virusinfektion, eller vad det heter. Någon form av virus är det i alla fall som de senaste fjorton dagarna har fått mig att vara alldeles för ineffektiv. Jag har inte ens kunnat vara på mitt arbete.

Jag har vid ett par tillfällen trott att jag varit frisk och så slår den till igen. I dag gjorde den det.

Kanske kan man jämföra mäns våld mot kvinnor med en virusinfektion. Den finns alltid där och hotar och den har en otrolig makt att få mig ur balans. Den stora skillnaden är dock att jag vet att om inte allt för lång framtid så kommer viruset att vara borta. Tyvärr är det inte så med män som misshandlar kvinnor. Även om kvinnan gör allt i sin makt för att hålla sig borta från mannen, så kommer han att följa henne. Så är det också för den kvinna som i mycket unga år blivit utsatt av sin far, bror eller någon annan i hennes nära relation, eller en så kallad överfallsvåldtäkt någon stans. Hon kommer alltid att bära med sig detta övergrepp i sin själ.

Nej, det går alltså inte att jämföra med en virusinfektion.

 

Jag skulle ha varit med på torget i Örebro i dag och hållit en apell. Förlåt mig för att jag inte kom dit, men viruset fick bestämma över mig.
Du kan läsa vad jag tänkte säga på bloggen som Män i Örebro för kvinnofrid har.