I dag var det en lagom regnig dag som inte alls gick att använda till svamplockning. Vilket var tänkt från början. I stället blev det lite läsande i tidningen Ordfront om den kristna vänstern, som faktiskt finns. Jag har haft mycket funderingar om tro och kristendom de senaste veckorna. Undrar vad det kommer sig? Jag har en känsla av att den socialism jag tror på har sina rötter i Jesus levnad och att käre gamle Marx såg till att systematisera det hela.
Om jag läser nya testamentet, och fram för allt bergspredikan, så som jag läser Marx, med egna omtolkningar till dagens samhälle så är det inte så svårt att vara troende. Jag lämnade för övrigt in min utträdesansökan till Svenska kyrkan i måndags. Det var andra gången jag lämnade denna kyrka. Det är för mig lite svårt att tillhöra samma förening som kristdemokrater och andra abortmotståndare och kvinnoprästmotståndare. Min tro kan jag utöva i andra sammanhang, och som Ulf Lundell en gång skrev i en av låtarna på skivan Evangeline, "att gå upp på en klippa för att be", är inte helt fel.

Efter läsandet det tog vi en tur till den lilla orten Hjortkvarn. Har du inte varit där och provat den italienska glass som tillverkas där, så har du en upplevelse kvar. Att den går under firmanamnet Gó glass, är inte helt fel. Självfallet kan du passa på att titta på hjortarna som finns inhägnade innan man kommer fram till Hjortkvarn och det finns nog mycket annat att se också. En hytta från slutet av 1700-talet, en gammal kvar med tillhörande vacker damm, som sägs ha varit igång ända in på 1970-talet och den gamla stenvalvsbron från 1766. Självklart i en ort som denna finns och en hel del andra vackra byggnader man också vandra omkring och titta på. Glöm inte det gamla stationshuset som jag tyvärr inte vet hur gammal det är. Men det gick en järnväg mellan Pålsboda och Finspång redan 1874.