07-03-26 KL.21:38

Jag hörde Maria-Pia Boëthius på radio i helgen. Hon berättade om sin senaste bok, mediatan, som jag just har skickat efter från ETC-förlag. Det var en mening som jag fäste mig extra mycket för där jag kände att vi har något gemensamt Maria-Pia och jag. Vi tycker båda att media har alldeles för mycket makt, en makt som aldrig någonsin får granskas. I alla fall inte om vi jämför med hur media granskar politiker. Hur media ljuger om politiker och hur de skadar människor som de granskar.

Jag tänker på vad Göran Persson sa i kväll i dokumentären. Han sade något om oss feminister när Helen Eduards och Lars Danielsson smutskastades i media. Där de skrev om Lars att han inte var på Rosenbad för att han var hos sin älskarinna. Vad gjorde vi feminister då? Ja inte gick vi till kamp mot medias utfall. Oavsett om detta vore sant eller inte. Vi som feminister borde då, liksom varje annan dag, granska och ifrågasätta media för att de sprider en syn vi inte vill ha. Mäns våld mot kvinnor börjar i medias kvinnobild.

Och har ni tänkt på det Maria-Pia brukar säga, att tre månader av varje år indoktrineras vi av media. För det är så mycket tid som vi i genomsnitt ägnar åt media varje år.

Och jag ställer mig frågan? Vad ville egentligen Fichtelius med dokumentären om ordförande Persson?