Det händer lite då och då att jag zappar en stund innan det är dags att gå till sängs. Inte speciellt sällan kommer jag då fram till kanalen som väljer att sända hemska slagsmål mellan män, som kallas för sport. Det ser ut som att man stängt in två män i en rastgård och sedan får de smälla på varandra i stort sett hur som helst.

De som kommenterar programmen är vansinnigt upphetsade över vad som sker. Med positiva tilltal och ibland till och med falcettröster kommenteras de "vackra" smällarna, muskelbergen och "snygga" slagen.   Kanske borde jag göra som jag brukar göra när jag zappar - ta mig vidare.

Men för ett par kvällar sedan stannade jag till lite längre. Jag kände nämligen igen rösten på kommentatorn. Jag borde inte bli förvånad. Och i dag kom jag på varför jag blev så irriterad på Paolo Roberto den där kvällen. Det är för att jag på mitt jobb har en affich framför ansiktet med Paolo på. Och nu kommer jag på vad som irriterade mig när jag hörde honom och hur han uttryckte sig. Han gillar verkligen det som sker på mattan framför honom. Han verkar riktigt njuta av hur dessa män pucklar på varandra. 

Affichen som jag har sittandes på anslagstavlan på jobbet, är en inbjudan till "En fet läskig kväll" i Örebro den 17 september. Det är Brottsofferjourerna i Örebro län som bjuder in till 20 årsjubileum.  Och det är när jag sätter detta samman med slagsmålen på TV som jag tänker så här.

Jag hävdar att dessa slagsmål på TV och i verkligheten. Ibland till och med på Fryshuset och i andra offentliga lokaler. Proffsboxning verkar vara lagligt i Sverige igen. Det här slagsmålen ger inspiration till de unga män som ger sig ut och pucklar på andra unga män, och oss äldre män, på gator och torg. Jag hävdar att dessa utbildningsprogram i fighting är en del i det våld som innebär att vi får allt fler brottsoffer i Sverige. Och jag hävdar att Paolo Roberto som ska leda en kväll för Brottsofferjourerna i Örebro län, borde ta avstånd från all form av våld.. Även om det är proffsboxning eller dessa jätteslagsmål i sportkanalerna. (Jag vet inte vad den så kallade sporten heter.) Jag tänker inte gå på den där feta läskiga kvällen. Jag tror Män för jämställdhet betyder mycket mer för stöd till brottsoffer. Vi måste ta ideologisk kamp för att motverka våldet.

Våld är våld även om det sker enligt regelböcker. Precis som snus är snus om än i gyllene dosor.